Chris overhandigt de startnummers voor de Tamarathon aan Tamara

Tamarathon

Onlangs liep ik samen met mijn vriendinnetje Tamara een trailrun in Maashorst. Tijdens dit evenement kletsten we onder andere over de (hardloop)plannen van Tamara.

Tamara en ik leerden elkaar kennen op school, rond 1992 zal het zijn geweest. We zijn elkaar nooit uit het oog verloren en spreken sporadisch met elkaar af.

In 2019 werd het contact intenser na het plotselinge overlijden van Maaike, de beste vriendin van Tamara. In de blog Tatoeage vertel ik over het ontstaan van de tatoeage. Tamara en Maaike organiseerden eerder samen een hardloopevenement (de Tamarathon). Dit jaar zou Maaike 50 jaar worden en dit was voor Tamara een mooie gelegenheid om een Ultra hardloopwedstrijd te organiseren, de Tamarathon Ultra Mima.

Zowel Maaike als Tamara zijn bekend met een niet aangeboren hersenafwijking. Hierdoor was het als vanzelfsprekend dat een goed doel aan het evenement werd gekoppeld, de Hersenstichting.

Bij het organiseren van een (klein) evenement komt veel kijken. Ik heb met Tamara nagedacht over hoe ik in de vorm van sponsoring een steentje bij kon dragen. Flesjes water, een reep of banaan na afloop. Hiermee wil ik niet alleen mijn steun betuigen aan het goede doel, maar ook inspireren tot beweging en sport.

Een paar weken na de brainstorm hadden Tamara en ik opnieuw contact over de sponsoring. Tamara wilde graag gesponsorde startnummers. En zo ging ik aan de slag om een persoonlijk startnummer te maken en te bestellen voor het evenement. Het nummer was niet alleen handig tijdens de race maar ook een blijvende herinnering aan de sportieve prestatie werd geleverd.

17 juni jl. was het zover. Vrienden en familie van Tamara droegen allemaal een steentje bij in de organisatie. De Tamarathon was een groot succes! Met deze actie werd € 4000 ingezameld voor de Hersenstichting en op een heel mooie manier werd Maaike herdacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Menu

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Neem contact met me op!

error: Content is protected !!