Kreas-Tekenwerk94

Tatoeage

September 2019
Hey Christien, ik heb een vraagje aan je. Als je het leuk vindt, heb ik een persoonlijke opdracht voor je. Ik wil graag een tattoo en ik had een leuk idee en wil hem graag persoonlijker maken. Dus ik hoop dat je tijd en zin hebt. Uiteraard tegen betaling. Ik hoop dat je geïnteresseerd bent.

Een appje van mijn vroegere schoolvriendinnetje. Ik app terug… Wat ontzettend leuk dat je aan mij denkt, natuurlijk wil ik je met je meedenken en kijken wat ik voor je kan doen. We bellen. Je hebt een heel bijzondere vraag en ik ben zeer onder de indruk van je verzoek. Een maand geleden is je allerbeste vriendinnetje Maaike overleden. Jullie zagen en spraken elkaar dagelijks, waar Maaike was, was Tamara en andersom. Je mist haar ontzettend en wilt jullie vriendschap laten uitbeelden in een tekening. Hier heb je al een heel concreet beeld bij. Het idee is om twee eenvoudige poppetjes met elkaar te verbinden met een blikjestelefoon. Ik weet niet wat te zeggen, zo’n mooi ontroerend verzoek. Kan ik dit wel?!

We spreken elkaar een week later, bij mij aan de keukentafel. Terwijl je vertelt over je belevenissen met Maaike begin ik te schetsen. Je laat mij verschillende foto’s van Maaike zien. En ik teken. Ik teken poppetjes, lijfjes, gezichtjes, kapsels, een beetje meer links een beetje meer rechts, een lijntje scheef, een lijntje krom… een beetje van dat lijf, met dat gezichtje en de oogjes uit die schets.

Na een paar uur hebben we een goede schets. We spreken af dat ik verder ga met de tekening en het resultaat digitaal bij je aanlever. Er is een mooi beeld van Tamara en Maaike in verbinding met elkaar door de blikjestelefoon, ontstaan. Een dag later stuur ik je wat ik ervan gemaakt heb. Het werd een Kippenvel moment met een hoofdletter K. Tamara liet haar naasten en de naasten van Maaike de tekening zien, de gelijkenis is -in al zijn eenvoud- heel treffend. Ook zonder het verhaal herkenden mensen Maaike en Tamara in de tekening. Dit waren heel emotionele momenten.

Door nog wat spelen met de lijnen, iets dikker of juist iets dunner, een enkel accent… en de tekening was klaar om mee te nemen naar de tatoeageartiest.

Tamara & Maaike
Tamara & Maaike

Op 8 oktober heeft Tamara de tatoeage laten zetten. Een super mooie manier om Maaike altijd bij zich te hebben. De tatoeage is zo goed als identiek aan de tekening. Uiteraard ben ik ontzettend trots dat ik dit voor Tamara mocht en kon doen. De kans en het vertrouwen krijgen; een opdracht met deze gevoeligheid maar ook het onomkeerbare van een tatoeage maakt mij heel trots. Net als het besef hoe je met een tekening van betekenis kunt zijn.

 

*********

‘Reactie van Tamara:

‘Toen ik Christien vroeg of ze mij en mijn beste vriendin in een paar lijnen wilde tekenen zodat ik ermee naar de tattoo artist zou gaan om het op mijn arm te laten vereeuwigen, vond ze het eng maar ook een hele eer om dat te doen. We zijn er onbevangen samen ingegaan en stap voor stap (ik wist wat ik wilde, zij had het tekentalent). De ochtend vloog om en ineens ontstond het plaatje. Het is perfect! De tattoo artist heeft het exact overgenomen en staat te pronken op mijn arm. Ik krijg enorm veel complimenten en iedereen herkent ons ook meteen. En dat met een paar lijnen. Ik ben je eeuwig dankbaar.

Lieve groet Tamara.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Menu

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Neem contact met me op!

error: Content is protected !!