Workshop voor team of groep

Samen tekenen tijdens teamdag of kick-off maakt zoveel meer duidelijk

Sta je voor een uitdaging? Met je team, een belangengroep of hele organisatie? Laat de mensen binnen jouw kaders kleuren en sta versteld van wat het doet voor je proces. Ik faciliteer graag de workshop ‘Raak Tekenen’ waarin we plannen vertalen naar beeld: design thinking op zijn best!

Ik:

Regel de inspiratie, snelle instructie en mega-grote vellen papier

Jullie:

Gaan zelf aan de slag!

Voor wie

Een workshop ‘Raak Tekenen’ is geen grapje, maar wel de ideale oppepper tijdens je congres, een creatieve invulling voor je teamdag waarin er echt iets mag gebeuren, of een perfect tweeluik voor nulmeting en eind-sessie in een organisatieverandering.

 • Verfrissend en volledig buiten de comfortzone.
 • Kort en precies lang genoeg: 1 à 1,5 uur.
 • En héél informatief om te zien wie welke rol pakt en wat er wel of niet getekend wordt.

Ik noem het niet voor niets ‘Raak Tekenen’. Omdat het patronen blootlegt. Ruimte geeft voor een tegengeluid. Laat zien waar de overlap zit en lijnen bij elkaar komen.

Tekenen creëert ruimte

Deze workshop verhoogt de betrokkenheid, creëert draagvlak en nodigt uit tot inbrengen van out of the box ideeën en aanvullingen. Laat het maar gebeuren: met dikke stiften, wilde gebaren en in hoog tempo. Ik zorg dat mensen dúrven en gáán, zodat we ook echt vooruit komen.

En de grootste kracht?

Die speelt zich af achter de schermen:

 • Intake
  We starten met een gedegen briefing over de inhoud, dus nadat datum en prijs zijn afgevinkt. Wat is jullie strategie, waar moeten we heen, wat willen we bereiken? Als dat helder is, kan ik de invulling regelen in de wetenschap dat we de goede kant op gaan.
 • Opzet
  Alles valt of staat met een goede opzet. Voldoende ruimte, goed materiaal, zodat we elke minuut benutten en direct los kunnen. Daarover is vooraf overleg, en dan zorg ik voor maatwerk.
 • Duiding
  We starten snel maar sluiten af in rust. Wat zeggen de tekeningen, wat valt op, waar mag aan gewerkt worden? Al kijkend en pratend staan de neuzen meestal al dezelfde kant op.
 • Wrap up
  En dan rond ik af. Een dag of een week later. Met een wrap up en samenvatting die we delen per mail. Shared memories zijn de perfecte starter voor jullie volgende meeting!

Kortom:

Verbindend

Samen met team of groep

Actief

Gelijk in de (inter)actie

Flexibel

Van 4 mensen tot zaal vol

Klaar voor die creatieve kickstart?

Dit zei Rachel:

Over mij

Ik ben Christien ten Hoeve. Organisatieadviseur, zakelijk tekenaar en facilitator in interactieve workshops waar zoveel mogelijk informatie gedeeld mag worden in korte tijd, met een krachtige kern. Is dat iets wat aanspreekt? Lees hier meer over mij

weet je genoeg?

Laten we samen iets moois creëren!