Workshop zakelijk tekenen

Visueel communiceren met team

Net kwam ik deze foto weer tegen, de foto is gemaakt tijdens de workshop zakelijk tekenen die ik gaf aan de medewerkers van de MCL-academie. Het was niet een standaard workshop, maar een onderdeel van een teamdag.

Op een ontspannen en praktische manier leer je aan de hand van een creatieve activiteit je collega’s beter kennen. Starten met tekenen is niet voor iedereen even comfortabel, daarom startte de basis op een A4tje. Tijdens de workshop stelde ik de vraag wat de kracht is van de MCL-academie. Met deze vraag werden de medewerkers gestimuleerd om nadenken over hoe zij naar zichzelf in de organisatie kijken. Vervolgens werden de medewerkers uitgedaagd om dit te vertalen naar een tekening en op een groot vel papier te tekenen.

Tijdens dit proces gebeurt heel veel, hoe gaan de medewerkers om met schaarste van materialen, gaan ze gelijk praktisch aan de slag of wordt eerst een plan bedacht? Wie neemt het voortouw en wie laat je verrassen? Voor een teammanager kan een proces veel inzicht geven in de groepsdynamiek.

Het was niet de eerste keer dat ik een dergelijke sessie mocht begeleiden. Wat ik zo mooi vind is, hoe goed zo’n sessie uitpakt en dat het direct iets oplevert, zowel voor de medewerkers als voor de leidinggevende. Eens vanuit een andere invalshoek naar werk kijken levert zulke verrassende resultaten op.

Ik vond het een heel leuke middag en ik kijk ernaar uit om in 2024 meer van zulke sessies te faciliteren.

Is dit iets voor jou team of wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Menu

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Neem contact met me op!

error: Content is protected !!