Praatplaat of visual laten maken

Een praatplaat voor processen, instructies of plannen om te delen en te verspreiden

Complexe plannen, processen of instructies worden honderd keer eenvoudiger als je ze schetst. Je ziet ineens de hiaten. Je snapt de logica. Je ziet het tijdspad. En taalbarrières, niveauverschillen en hiërarchie vallen weg. Een praatplaat versnelt en vereenvoudigt alles. Perfect voor het proces waar jullie in zitten?

Jullie:

De visie, de strategie, het proces dat inspireert

IK:

De visuele vertaalslag die blijft hangen

Bij verandering en voortgang

De praatplaat wordt meestal ingezet voor situaties waarin je verandering wilt, beweging. Een cultuurverandering bij fusie of bij de onboarding van jong talent. Mensen meenemen in een proces of in het sturen van hun gedrag. Of simpelweg het aanbieden van een veiligheidsplan of werkinstructies die voor iedereen op elk niveau en in elke taal duidelijk zijn.

 • Om op te hangen als instructie
 • Om digitaal te delen
 • Om te publiceren of te animeren

Want bijna alles is mogelijk. Een tekening als vooruitblik, of een praatplaat met blanco invulvelden. Mijn visuals zijn gebruikt om die ene aanbesteding onderscheidend te maken, maar ook om tientallen bewonersgroepen van diverse achtergronden te informeren zonder taalbarrière.

Creëer extra scherpte

Dat een tekening in één oogopslag meer duidelijk maakt dan vele alinea’s tekst, dat is wel duidelijk. Wat ik ook merk, is dat een tekening inzichtelijk maakt waar de hiaten zitten. Welke stap ontbreekt? Waar is de tekening niet meer logisch? Hoe ben je van A bij C gekomen? Zoals een live tekenaar de sprekers aanmaant tot een heldere boodschap, zo is de praatplaat een check of alles is meegenomen.  

Daar kijk je van op!

Stijlvol

In de huisstijl en eigen kleuren

Als serie

Verhelderend op meerdere momenten

Intern of extern

Anoniem en toch herkenbaar

En de echte kracht?

Dat is de mix van advies en tekenwerk:

 • Intake
  De praatplaat is een maatwerk-product. Ik kom niet ‘zomaar’ even tekenen maar verdiep me in jullie wensen en de mogelijkheden die daarbij horen. Soms is de praatplaat net anders in te vullen waardoor je er meer resultaat mee behaalt. Daar telt mijn ervaring.

 • Timing
  Van huis uit ben ik organisatieadviseur. Ik weet dus alles van trajecten en procedures. Van momenten dat je moet knallen, en momenten dat je beter éven kunt afwachten. Ook in jullie proces kan ik meedenken, hoe eerder hoe beter!

 • Gebruik
  De praatplaat staat nooit op zich, hoe krachtig het ook als samenvatting al is. Wat wil je met het resultaat en wat kán er? Ik kan er van alles over vertellen, wat dat betreft ben ik één grote ideeëngenerator. Zo wordt je maatwerk nog origineler.

 • Vervolg
  Soms is de Praatplaat een eenmalig product. Vaak smaakt het achteraf naar meer. Dan is het fijn dat ik ook live kan tekenen. Dat ik je beursstand een publiekstrekker kan maken. Of dat ik inspraakrondes verwerk en mensen betrek.

Op zoek naar de loyale tegenspraak van een meedenker?

Dit zei Wouter:

Over mij

Ik ben Chris van Tekenwerk. Als organisatieadviseur ging ik langs de collega’s met een mindmap als ik ideeën wilde ophalen. Ik schets, structureer en definieer van nature, inmiddels als professioneel zakelijk tekenaar en visual facilitator. Ik spreek jullie taal en kan je boodschap verbeelden zonder woorden. Klinkt dat goed? Lees hier meer over mij

weet je genoeg?

Met stift of digitaal: laten we er iets eigens van maken!