Blog comfort

Magic zone!

Van nature ben ik niet echt extravert of beter: écht niet extravert. Tot voorkort bloeide ik het liefst in mijn eigen schaduw. Dat was tot het moment dat ik in de gaten kreeg dat, op de momenten dat ik zichtbaar was, ik veel meer en veel leukere klussen kreeg. =)

Vandaag had ik op het werk een bijeenkomst met het hele team, ik gok met zo’n honderd collega’s. Online, want op locatie lukt het nog niet om iedereen voldoende ruimte te geven (lees anderhalve meter). Na het officieel stukje werden we getrakteerd op een interactieve energy boost, verzorgd door Buro Bis.

Buro Bis verzorgde een compact maar energieke programma. In een korte tijd kon iedereen ervaren dat het echt mogelijk is om je online verbonden te voelen met elkaar, het energieniveau te verhogen en plezier te hebben.

Overtuigd dat het werkt ben ik al lang! Het afgelopen jaar heb ik op meerdere manieren kennis gemaakt met leuke en effectieve interventies voor online meetings. Bijvoorbeeld tijdens het Chaos in de orde festival (aanrader) en de Grote Werkvormen Dag (ook een aanrader). Ondanks mijn ‘fan-zijn’ moet ik toch altijd extra mijn best doen om vrolijk mee te doen. Altijd wat wiebelig in de benen, want stel je voor dat je wordt gevraagd om voor zo’n grote groep je keuze toe te lichten. De angst is vooral voor het maken van CVO’s; Carrière Verwoestende Opmerkingen. Uitspraken die niemand snapt, behalve ikzelf. En zelfs dát is geen garantie.

Vandaag kon de groep in sneltreinvaart kennis maken met een aantal flitsende online werkvormen! Een werkvorm om met een peiling, door een blauw en een oranje voorwerp te zoeken, waarmee je vervolgens kon stemmen op verschillende stellingen, maar ook een werkvorm om elkaar beter te leren kennen.

Tot slot nog een werkvorm voor een positieve boost, (samen, energie, verbinding!!). Alle deelnemers mochten gaan staan en het liedje Amigo van Chef’special werd opgezet. Random werd een naam genoemd en die collega mocht dan een beweging maken die door alle andere collega’s nagedaan werd. Na twee namen werd de mijne genoemd en tot mijn eigen stomme verbazing doe ik niet een eenvoudige beweging met mijn armen, maar ik begin uitbundig te springen met een arm in de lucht alsof mijn leven er vanaf hangt… ehhh….dus.

“Wat gebeurde daar nu eigenlijk?” schoot door mijn hooft. Ik realiseerde mij pas op het moment dat ik aan de wandel was. Waar ik normaal in groepen liever opga in de achtergrond, begon ik nu voor alle collega’s te springen, haha! Ik heb plezier gehad en meer voldoende energie voor een heel weekend! Een heel gekke bewustwording. Niemand die iets gemerkt heeft, enkel ikzelf die wat ‘groei’ ervaarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Menu

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Neem contact met me op!

error: Content is protected !!