Blog Kreas Tekenwerk

Je vindt hier inspirerende verhalen achter de tekeningen die ik maak, evenals anekdotes en inzichten die ik heb opgedaan tijdens mijn hardloopavonturen. Dit blog is een plek waar ik mijn ervaringen en gedachten deel, en ik hoop dat je net zoveel plezier beleeft aan het lezen ervan als ik aan het schrijven.

Dank je voor je bezoek, en ik hoop dat je geniet van de verhalen en misschien zelfs inspiratie opdoet voor je eigen reis. Veel leesplezier!

Kreas Tekenwerk 54

#Pubcom

Half oktober, het kabbelt in mijn tekenland. Ik daag mezelf uit met de Inktober tekenchallenge. En dat is prima, na stevige inspanning is het ook altijd goed om weer even te kunnen resetten en terug te gaan naar de basis. Half oktober word ik benaderd via LinkedIn of het mij leuk lijkt om als betekenaar verslag te doen van het Nationaal Congres Publieke Communicatie/ #pubcom20? Het evenement vindt plaats op 29 oktober in Bussum! Dat betekent dat je live een tekening laat ontstaan op basis van het gevoerde gesprek.

Uiteraard ben ik al verrukt van het feit dat men mij heeft gevonden. Ik heb niet de tijd gehad om actief mijn werk te tonen op LinkedIn, waardoor ik aangenaam verrast ben door het verzoek.

Even gaan mijn gedachten met mij aan de haal, dat is binnen 2 weken, hoe regel ik dat op mijn werk,? Hoe zijn ze bij mij uitgekomen? (ik behoor volgens mezelf in de categorie ‘junior’). Kan ik dit wel, durf ik dit wel? Goed. Herpakken, ja hoor natuurlijk, lijkt mij heel erg leuk. Ik heb het nog nooit gedaan, dus let’s do it! Helaas een andere dame reageerde sneller, dus vooralsnog viel ik buiten de boot.

Een paar dagen later, kreeg ik het bericht ‘We hebben iets leuks in petto, de strategie is gewijzigd en we laten 3 tekenaars verschillende onderdelen live visualiseren zodat een groot deel van het congres wordt samengevat in beeld.’ Hartstikke leuk!, weleens waar een stuk minder groots en meeslepend als ik een paar dagen eerder dacht maar nog steeds sprak het zeker tot mijn verbeelding. Bovendien als newbee live tekenaar, vond ik een paar uur als spannend zat!

De coronamaatregelen speelden nog wel parten, mag het wel of kan het toch niet doorgaan? De organisatie had er een beste kluif aan om alles zo te organiseren dat het evenement door kon gaan, fysiek of online. Uiteindelijk werd het online. Wederom werd een stukje spanning beheersbaar.

Op de dag zelf mocht ik samen met de andere tekentoppers het congres bijwonen. Zo’n 300 communicatiedeskundigen waren op het online evenement afgekomen en konden naast een paar vaste programma onderdelen kiezen uit verschillende workshops. En ik? Ik mocht de workshop van Bas van de Putten visueel samenvatten. De workshop ging over de impact van communicatie vanuit de overheid naar het publiek en hoe je dit zou kunnen verbeteren. Een mooier onderwerp kun je in tijden van corona niet hebben.

Na een aantal weken werd de tekening geplaatst met een kort interview in Vakblad C. Op de cover staat dat dat hét vakblad is voor communicatie professionals. Het werd een ontzettend rijke ervaring, het was spannend maar vooral erg leuk, de samenwerking met alle betrokkenen en de mooie vermelding na afloop. En met deze ervaring op zak, werd de volgende live tekenklus een stuk eenvoudiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Neem contact met me op!