Head full of dreams

Head full of dreams

Zondagochtend 31 januari, in mijn hoofd waren mijn gedachten stevig aan het worstelen met elkaar. Niet iets om mij zorgen over te maken, want dat gebeurt wel vaker. Misschien wel dagelijks en misschien ook wel continu. In mijn hoofd is het zelden rustig. Goed, op deze zondagochtend was ik klaar met deze worsteling omdat ie andere gedachten belemmerde. Tijd om korte metten te maken en het eens van een andere kant te bekijken.

Ik pakte de tablet erbij en zocht een websitebouwer in de buurt. Na verschillende pogingen die ik zelf had ondernomen, was ik er wel klaar mee. Het proces van zelf een website bouwen begon de vorm van een dansje aan te nemen, twee stapjes naar voren drie stapjes terug, twee stapjes opzij, pirouetje, struikelen en opnieuw beginnen zonder een stap verder te zijn gekomen.

Niet lang nadat ik mijn gegevens had achter gelaten op de website belde Lilian, ze had mijn noodkreet ontvangen en wilde graag meedenken over een passende website. Wat voor websites vind ik mooi? en welke ideeën heb ik er zelf bij? Zo’n onderzoek had ik al eens eerder gedaan. Ik deelde mijn Instagramaccount en liet de oude website zien. Korte tijd later kreeg ik een voorstel hoe de website er dan uit zou kunnen zien, met mijn eigen plaatjes, ondersteund met teksten van Lilian. Ik voelde me dolgelukkig, de website stond er al bijna, voor mijn gevoel, de contouren waren er!

Wanneer de website een kleurplaat was, dan waren we nu op de juiste pagina in het kleurboek en was het enkel nog nodig om de vakjes de juiste kleur en tekst te geven. Wat een verademing. Wat mij doorgaans bij een ander wel lukt om overzicht en structuur te creëren dat lukte mij voor mezelf totaal niet, en nu was het er. Stapje voor stapje ging ik onder begeleiding van Mango deSign aan de slag. De suggesties waarmee Lilian de website vulde waren voor mij een bron van inspiratie om bijpassende tekeningen te maken.

Na de tekeningen kwamen de verhalen en de teksten. Het moest een goede mix worden van creativiteit, humor en gepaste zakelijkheid. Zeker niet perfect en te netjes, want het mag best prikkelen. De website moet origineel zijn, voor zover dat kan en in ieder geval authentiek. We vulden de website aan met nog een blog, persoonlijke verhalen over hoe het ondernemen mij vergaat en allerhande andere hersenspinsels.

2 mei konden we het geheel presenteren. Ik ben ontzettend blij met het resultaat, het is een mooie uitdaging om je eigen opdrachtgever te zijn. Ik heb bijzonder veel geluk gehad met Lilian, de samenwerking was echt een feestje.

Eén reactie

  1. Toen we samen – want dit hebben we echt samen gedaan – aan de website begonnen had ik niet verwacht dat het zó een leuke samenwerking zou worden! We hebben elkaar perfect aangevuld Christien, en ik ben heel erg blij dat ik voor jou een website heb mogen bouwen waar je tevreden mee bent. Jij en je prachtige tekeningen en illustraties verdienen het!
    Hartelijke groet,
    Lilian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Menu

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Neem contact met me op!

error: Content is protected !!