RoudRobin Steven

Gezocht; middellange termijn doelen

Het RoundRobin project waar ik begin dit jaar mee startte loopt nog steeds en ik moet eerlijk zeggen, het wordt steeds leuker. Het is elke keer weer een verrassing wat anderen hebben gemaakt, wiens boekje er op de mat ligt. Het laatste boekje dat op de deurmat plofte was het boekje van tekenaar Steven. Steven stelde een paar vragen; leef je dromen na, hoe zorg je ervoor zorg dat je je die plannen waar maakt, hoe doe ik dat en hoe ziet dat eruit voor de korte, middellange en lange termijn?

Interessante vragen. Vragen die even moesten bezinken om vervolgens mijn gedachten te kunnen vertalen naar beeld. Tegelijkertijd vond ik deze vragen zo halverwege het jaar ook erg prettig. Even een moment om te bepalen hoe ik mij voel, hoe het met mijn doelen gaat et cetera.

Ik realiseerde mij dat ik voor mezelf geen heldere stip op de horizon heb en dat mijn route naar dat vage punt ook een slingerweg is, zeker niet de kortste route. Waar ik in mijn leven in wil slagen is eenvoudig, ik wil gelukkig zijn en ik wil mijn zoon de juiste handvatten mee geven zodat hij zichzelf in de maatschappij kan redden. Dat zijn zaken die voor mij geen duidelijk pad kennen. Geluk is er iedere dag, vaak klein, soms groot. Het doel om mijn zoon te faciliteren in de route naar volwassenheid, is een van vallen en opstaan, vooral in de gedachte doen wat goed voelt en hem de ruimte geven om te leren.

Mijn korte termijn plannen ontstaan meestal aan het eind van het jaar. Ik bedenk dan 3 doelen voor het nieuwe jaar, een sportief doel, een zakelijk doel en nog iets wat maar in mij opkomt. Begin dit jaar was een van de doelen bijvoorbeeld een marathon lopen. En het ontwikkelen van mijn illustratie skills. Daarnaast gun ik mezelf een jaar om te onderzoeken of ik een dag extra per week in mijn eigen onderneming wil/kan steken, zodat de verdeling geen 80/20 meer is, maar bijvoorbeeld 60/40 of zelfs 50/50. Mijn doelen op middellange termijn ontbreken eigenlijk. Een mooi inzicht door na te denken over de vragen uit boekje. Iets om toch maar eens over na te denken omdat de keuzes die ik nu maak van invloed zijn op dat een doel verder in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Menu

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Neem contact met me op!

error: Content is protected !!