Blog-Chrisdag

Chrisdag!

Voor mijzelf is ‘Chrisdag’ al jaren een begrip! Iedere week komt deze luxe dag weer terug. Vrijdag is mijn ‘vrije’ dag als ambtenaar. Op deze dag heb ik alle tijd en ruimte voor mezelf. De Chrisdag dus. Vaak heb ik het rijk voor mezelf -man en kind zijn naar werk en school- dus hoef ik met niemand rekening te houden, hooguit met de buren…

Tijd om mij bezig te houden met mijn hobby’s; tekenen, hardlopen, afspreken met vriendinnen, bellen met vakgenoten of mensen in mijn netwerk, wandelen…

Chrisdag is de dag waarop de radio knetterhard staat tijdens de huishoudelijke klusjes en nog een tandje harder gaat wanneer ik met de stofzuiger op I want to break free door de kamer dans. Kortom een dag waarop niks moet en van alles kan. Een flexibele dag waar ik op ieder moment van de dag mijn planning kan aanpassen of iets uit mijn handen kan laten vallen om met iets totaal anders bezig te gaan. Vaak beginnen de voorbereidingen voor een Chrisdag op donderdag, of wanneer ik het echt goed wil doen op dinsdag of woensdag. De voorbereidingen bestaan uit het maken van een things-to-do lijstje met dingen die al gedaan hadden moeten zijn, wilde ideeën, en geheugensteuntjes. Pierewaaien en lanterfanten horen daar ook zeker bij!

Maar … Chrisdag is vooral ook de dag waarop ik tijd en ruimte heb voor mijn tekenopdrachten, de dag om te experimenteren en uitproberen, de dag voor afspraken en voor het uitdenken van ideeën. Bijvoorbeeld nadenken over hoe ik bepaalde werksituaties in een pakkend beeld kan neerzetten.

Door de ruimte voor mezelf ontstaan vaak ook weer nieuwe ideeën of verbeteringen op bestaande gedachten, die dan weer op het lijstje komen te staan. Het is niet uitzonderlijk dat het things-to-do lijstje aan het eind van de dag langer is dan bij aanvang. Echter werkt het ook goed als filter, de ideeën met potentie gaan mee naar de volgende Chrisdag, anderen blijven achter.

Ik gun iedereen een Chrisdag, niks moet, niksen mag en bevalt het niet dan de flexibiliteit voelen dat je gewoon iets anders kunt doen. Quality time met jezelf, scharreltijd die zorgt voor balans tussen alle dingen die moeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Menu

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Neem contact met me op!

error: Content is protected !!