Wie ik ben

Iets over mij!

Kreas-Tekenwerk119

Hallo! Leuk dat je komt kijken bij Kreas Tekenwerk

Mijn naam is Christien ten Hoeve en met passie en bevlogenheid teken ik erop los. Met veel plezier pas ik visualisaties toe in een zakelijke context. Denk hierbij aan inspiratie- of praatplaat over verschillende onderwerpen voor uiteenlopende doelen.

Wie is Chris?

Ik ben een creatieve smaakmaker, een ideeënautomaat, het likeurtje bij de koffie. Met een twist. Ik denk en kijk vaak anders naar zaken en situaties en ik vertaal elk verhaal dat ik hoor automatisch in beeld. Voor mij is het een uitdaging om de meest complexe verhalen te vertalen in een eenvoudig beeld, beeld dat plezierig is om naar te kijken, de aandacht vasthoudt maar vooral de boodschap duidelijk overbrengt.
Dit proces is een uitdaging op zich. Soms zorgt het voor wrijving, voor energie maar zeker ook voor glans!

Als kind gaf mijn vader mij de bijnaam Knip&plak omdat ik altijd en overal aan het tekenen en knutselen was. Zo bedacht ik tijdschriften, tekende ik daar zelf de modellen in en bood dit aan via het prikbord bij de plaatselijke supermarkt. In het voortgezet onderwijs haalde ik het meeste plezier uit de creatieve vakken. Een creatieve vervolgopleiding was dan ook een logische stap.

In 1999 rondde ik de studie Reclame- en presentatietechnieken aan het CIBAP te Zwolle af. De jaren daarna ben ik aan de slag gegaan en kwam het tekenen op een laag pitje te staan. Maar ik zat niet stil! Ik haalde mijn hbo Bedrijfskunde, een Lean Greenbelt, ik stichtte een gezin en tussendoor had ik ook nog een tijdje een zeepfabriekje aan huis.

In 2017 kwam ik in aanraking met visueel communiceren; je verhaal vertellen ondersteund met begrijpelijke beelden. En zoals VOF de Kunst als eens zong, oude liefde roest niet!

Binnen de organisatie waar ik werk, was veel behoefte aan het vertalen van complexe processen naar beeld zodat de medewerkers de essentie van het proces beter te begrijpen is.

Als adviseur binnen de overheid kwam de vraag of ik collega’s wilde helpen met het inzichtelijk maken van onder andere processen, resultaten, doelen, op een manier die tot de verbeelding spreekt. De mogelijkheden zijn oneindig en de tekeningen geven bovendien een mooi inzicht, overzicht en vergezicht.

Eind 2019 ontstond Kreas Tekenwerk zodat ik ook voor andere organisaties en bedrijven kan helpen aan tekeningen die van betekenis zijn. Dat kunnen we samen doen, dat kan ik jou laten doen (workshop), of ik kan het voor je tekenen (praatplaat). 

Bij de experts op het gebied van zakelijk tekenen heb ik cursussen en trainingen gevolgd en zo mijn toolbox en skills uitgebreid, denk aan visueel leiderschap (bij de betekenaar), creative changemaker (via het huis van verbeelding) en binnenkort Faciliterend Leiderschap (bij The visual connection).   

Kreas-Tekenwerk105

''Creativity is experimenting, growing, taking risks, breaking rules, making mistakes & having fun''

error: Content is protected !!