Wat ik doe

Wat kan ik voor je betekenen

Tekeningen kun je op veel verschillende manieren inzetten in je communicatie. Ik kan jou helpen om jouw verhaal tot de verbeelding te laten spreken. Ik nodig je uit om eens te kijken naar de mogelijkheden die ik je kan bieden.

Praatplaten

Het geheim van een goed verhaal is natuurlijk een sterke visualisatie 😉. Met begrijpelijke beelden wordt de essentie van het verhaal in één oogopslag duidelijk.

De samenhang wordt zichtbaar en op een later moment is een verhaal met een beeld erbij gemakkelijker op te roepen uit het geheugen.

Wat is een praatplaat?

Een praatplaat is vaak een verzameling van meerdere kleine tekeningen die samen een verhaal vertellen. De kleine tekeningen vormen samen de kern van een verhaal, waarbij de onderlinge samenhang direct zichtbaar is. De praatplaat geeft daarmee overzicht en inzicht in een situatie of proces.

 

Wanneer zet je een praatplaat in?

Een praatplaat kan voor verschillende doeleinden worden ingezet, denk bijvoorbeeld aan het inzichtelijk maken van een (werk) proces, het overzichtelijk presenteren van de koers van een organisatie en communiceren van behaalde resultaten. Uiteraard kan de praatplaat ook als inspiratieplaat, CV of visuele presentatie worden ingezet.

Workshop zakelijk tekenen

Tijdens de workshop Zakelijk tekenen neem ik je mee op een creatieve ontdekkingsreis naar jouw tekentalent. Hier heb je geen ervaring voor nodig. In een dagdeel leer ik je hoe je met simpele tekeningen een verhaal kunt vertellen. Je raakt vertrouwd met het materiaal en ik laat je zien hoe je met eenvoudige vormen begrijpelijke tekeningen kunt maken.

Met deze tekeningen kun je sneller tot oplossingen komen, makkelijker communiceren en beter samenwerken. Het programma van de workshop is flexibel, waardoor het programma afgestemd wordt op de behoeftes van de deelnemers / organisatie. Het programma is daarmee uniek, iedere keer wordt er vooraf afgestemd waar de behoeftes liggen.

De workshop wordt in een groep van minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers gegeven. De workshop is laagdrempelig en voor iedereen te volgen, ervaring met tekenen is dan ook niet nodig. Na afloop van de workshop weet je hoe je tekeningen kunt toepassen in vergaderingen, jaarplannen en presentaties.

Live tekenen

Ben je opzoek naar een tekenaar die live tijdens jouw bijeenkomst een getekende samenvatting maakt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Ik teken tijdens bijeenkomsten, seminars en andere evenementen dat wat door de verschillende sprekers verteld wordt. Gedurende de sessie kijk en luister ik naar wat er plaatsvindt, dit vang ik in een begrijpelijk beeld en zet ik op papier (of digitaal).

Of je nu een brainstorm of een evaluatie organiseert, een live tekenaar kan in beide gevallen van toegevoegde waarde zijn. Door in beelden vast te leggen wat er gezegd wordt, ontstaat er een gemeenschappelijk beeld. Live tekenen kan zowel op locatie als online.

Een getekend verslag werkt uitstekend om na afloop van de bijeenkomst een samenvatting te geven. Het is ook mogelijk om kort na de bijeenkomst een digitale visualisatie toe te sturen als herinnering.

Kortom, ik help je met:

error: Content is protected !!