Wat ik doe

Wat kan ik voor je betekenen

Tekeningen kun je op veel verschillende manieren inzetten in je communicatie en ik kan jou helpen om jouw verhaal tot de verbeelding te laten spreken. Ik nodig je uit om eens te kijken naar de mogelijkheden die ik je kan bieden.

 

Praatplaten

Het geheim van een goed verhaal is natuurlijk een sterke visualisatie. ;-).

Met begrijpelijke beelden wordt de essentie van het verhaal in één oogopslag duidelijk en is het doel van het verhaal makkelijker te onthouden voor de doelgroep. Hoe meer zintuigen er worden geprikkeld hoe beter een verhaal beklijft.

Wat is een praatplaat?

Een praatplaat is een tekening met daarop de belangrijkste punten uit een verhaal of boodschap. Met behulp van de tekening kan de verteller zijn boodschap overdragen aan het publiek.

De beelden zijn de ankerpunten uit het verhaal waar de kern van de boodschap aan opgehangen wordt. Een praatplaat wordt gebruikt om het verhaal of de presentatie te ondersteunen.

Met een praatplaat wordt in één oogopslag overzicht gecreëerd en maakt verbanden zichtbaar die de essentie weer verduidelijken.

Waar kun je een praatplaat voor inzetten?

Een praatplaat kan voor veel verschillende doeleinden worden ingezet, denk bijvoorbeeld aan het inzichtelijk maken van een (werk)proces, het overzichtelijk informeren over de koers van een organisatie of communiceren van behaalde resultaten. Uiteraard kan een praatplaat ook als inspiratieplaat, cv, of als onderdeel van een visuele presentatie worden gebruikt.

Workshop zakelijk tekenen

Tijdens de workshop Zakelijk tekenen neem ik je mee op een creatieve ontdekkingsreis naar jouw tekentalent! Hier heb je geen ervaring voor nodig. In een dagdeel leer ik je hoe je met simpele tekeningen een verhaal kunt vertellen. Je raakt vertrouwd met het materiaal en ik laat je zien hoe je met eenvoudige vormen begrijpelijke tekeningen kunt maken.

Met deze tekeningen kun je sneller tot oplossingen komen, makkelijker communiceren en beter samenwerken. Het programma van de workshop is flexibel, waardoor het programma afgestemd wordt op de behoeftes van de deelnemers/ organisatie. 
Het programma is daarmee uniek, iedere keer wordt er vooraf afgestemd waar de behoeftes liggen.

De workshop wordt in een groep van minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers gegeven. De workshop is laagdrempelig en voor iedereen te volgen, ervaring met tekenen is dan ook niet nodig. Na afloop van de workshop weet je hoe je tekeningen kunt toepassen in vergaderingen, (jaar)plannen en presentaties.

Illustraties

Illustraties zijn er in heel veel soorten, denk aan een geboortekaartje, de afbeeldingen in een prentenboek, op flyer of poster … illustraties zijn overal om ons heen. Heel vreemd is dat natuurlijk niet, een tekening ondersteunt de boodschap van de verteller, nodigt uit om verder te lezen of kan helpen bij het herkennen of verduidelijken van wat de bedoeling is. Een illustratie of tekening is universeel en daarmee toegankelijk voor iedereen.

Tekeningen helpen bij het verduidelijken van informatie bijvoorbeeld in situaties waarin mensen de taal niet spreken. Ik bied je graag een helpende hand om meer betekenis te geven aan je informatie.

Ik kan meer...

Live tekenen, visuele presentaties, … mocht je op een andere wijze tekeningen in willen zetten of gewoon eens van gedachten willen wisselen over de mogelijkheden? Met plezier denk ik met je mee. Uiteraard is dit vrijblijvend en zit je nergens aan vast.

Kortom, ik help je met: